Bijbels leerhuis in het Gast-huis op de tweede en vierde donderdag van de maand

Bijbels leerhuis op de donderdagmiddag

Ook in het nieuwe seizoen (2019-2020) gaat LATE (Leerhuis Amsterdam Tenach en Evangelie) door met het veertiendaags bijbels leerhuis op de donderdagmiddag (aanvang 14.00 uur) in het Gast-huis, Arie Biemondstraat 103 in Amsterdam. De opzet is heel simpel. We doen aan close reading (nauwkeurige lezing). Op elke bijeenkomst wordt een gedeelte van de bijbel nauwkeurig gelezen met behulp van een door de inleider gemaakte werkvertaling en vervolgens proberen we er met elkaar achter te komen wat deze tekst ons te zeggen heeft. Wilken Veen en Wout van der Spek zullen de bijeenkomsten leiden. Die zijn steeds op de tweede en de vierde donderdag van de maand (26 september, 10 oktober, 24 oktober, 7 november, 21 november, 12 december, 22 januari, 13 februari, 27 februari, 12 maart, 26 maart (9 april valt uit vanwege witte donderdag) 23 april, 14 mei, 28 mei en 11 juni) We lezen nu het slot van het boek 1 Samuël, de geschiedenis van Saul en David en gaan daarna door met 2 Samuël. Vertalingen worden uitgereikt, maar een bijbel (bij voorkeur niet in de NBV-vertaling) is altijd handig en kleurpotloden kunnen soms helpen de structuur van een tekst zichtbaar te maken.

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Geen categorie. Bookmark de permalink.